شهادت امام رضا (ع) تسلیت باد
ساعت ٩:٠٧ ‎ب.ظ روز جمعه ٢٢ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی:


 
روانشناسی چاقی (بخش سوم)
ساعت ٢:۳۳ ‎ب.ظ روز جمعه ٢٢ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی:

 پیامدهای روانشناختی چاقی
به نظر می‌رسد که چاقی به خصوص چاقی شکمی احتمال ابتلا به آلزایمر را ۲ برابر افزایش می‌دهد. ارتباط بین چاقی و افسردگی به چند دلیل پذیرفتنی است. ابتدا، به دلیل این‌که برخی از بیمارانی که اضافه وزن دارند به دلیل طرز برخورد اجتماع با مسأله‌ی چاقی بیشتر مستعد افسردگی می‌باشند. این افراد از حضور در جوامع نیز به همین دلیل خودداری کرده و اعتماد به نفس خود را از دست داده که آن نیز خود روند افسردگی را تشدید می‌نماید. از طرف دیگر عدم حضور این افراد در جامعه معمولا منجر به عدم تحرک بیشتر و استعداد بیشتر ابتلا به چاقی خواهد بود. در ضمن، ارتباط افسردگی و اضطراب با اشتها ارتباطی گاه متناقض می‌باشد، به این صورت که افسردگی می‌تواند موجب کاهش اشتها و کاهش وزن در برخی افراد شود، در حالی‌که برخی دیگر، به‌ویژه افراد چاق، در هنگام افسردگی، یا اضطراب، بیشتر غذا خورده و اضافه وزن بیشتری پیدا می‌کنند. نتایج مطالعات دیگر تأکید دارد که بیماری‌های مزمن از قبیل دیابت و چاقی نیز خود از فاکتورهای خطر افسردگی محسوب می‌شوند. لذا بر این اساس باید تأکید کرد که اختلالات خلقی و اضطراب و بیماری‌های مزمن متابولیک از قبیل چاقی و نیز عادات ناصحیح زندگی از قبیل کم‌تحرکی و مصرف سیگار در یک سیکل معیوب دو طرفه قرار دارند که در درمان هر کدام از آنها بایستی به طرف دیگر نیز توجه کافی کرد.

 

برگرفته از:‌ http://drrad.co



 
روانشناسی چاقی (بخش دوم)
ساعت ۱۱:٠۱ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱٤ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی:

رابطه‌ی مشابهی بین چاقی، جنسیت و اقدام به خودکشی دیده شده است. زنان چاق در معرض افزاش خطر هستند و در مردان چاق میزان خطر کاهش می‌یابد. مدارک موجود همچنان نشان می‌دهد که در مقایسه با نمونه‌های جامعه، اضطراب و افسردگی در افراد چاقی که در جستجوی کمک‌های بالینی هستند، بیشتر دیده می‌شود. زنان چاق، نسبت به مردان چاق، بیشتر در معرض اضطراب و افسردگی هستند. زنان چاقی که دارای زمینه‌های اقتصادی - اجتماعی بالاتری هستند، نسبت به زنانی که دارای زمینه‌ی اقتصادی اجتماعی پایین‌تر هستند، بیشتر در معرض خطر هستند. در یک پژوهش نیز افسردگی پیش‌بینی کننده‌ی شروع چاقی در یک سال بعد بوده است. افزون بر سن عوامل واسطه‌ای دیگری نیز وجود دارند که با افسردگی و چاقی مرتبط هستند. برخی از این عوامل عبارتند از: شدت وضعیت چاقی، جنسیت، وضعیت اقتصادی - اجتماعی، میزان مذمت و بدنامی چاقی (به ویژه در فرهنگ غرب) و تمایل شدید افراد چاق به خوردن در پاسخ به هیجانات منفی. اما خطر سلامتی روانشناختی، در زمانی که چاقی با بیماری‌های مزمن دیگر همراه باشد، زمینه را برای مشکلاتی که در همه انواع معلولیت‌ها متداول است مهیا می‌سازد. اگر شرایط اجتماعی همراه با مذمت و بدنامی باشد، پیامدهای آن به ویژه روی عزت نفس نیز اثر می‌گذارد. اگرچه شواهد درباره ارتباط اختلالات روانی با چاقی متناقض است، اما بعضی از مطالعات نشان داده‌اند در افراد چاق شیوع اختلالات روانی مانند افسردگی، اختلالات اضطرابی و اختلال پرخوری درمقایسه با جمعیت عمومی به طور معنی‌داری بالاتر است. این مسائل هزینه‌های سنگینی را به جامعه تحمیل می‌کنند.
برخی افراد چاق وقتی عاشق می‌شوند به میزان زیادی وزن از دست می‌دهند و وقتی معشوقشان را از دست می‌دهند دوباره افزایش وزن پیدا می‌کنند. به نظر می‌رسد الگوهای عادتی خوردن بسیاری از افراد چاق مشابه الگوهای چاقی تجربی باشد و به‌خصوص در این زمینه مختل شدن سیری معضل مهمی است. به نظر می‌رسد افراد چاق در محیط خود نسبت به نشانه‌های غذا و خوشمزگی آن حساسیت غیر ارادی دارند و در صورت دسترسی به غذا قادر به توقف خوردن نیستند. برخی از آن‌ها قادر نیستند بین گرسنگی و انواع ملالت‌های دیگر افتراق قائل شوند.

 

برگرفته از:‌ http://drrad.co


   


 
روانشناسی چاقی (بخش اول)
ساعت ٩:۳٩ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۱ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی:

علل روانشناختی چاقی

سبب شناسی چاقی را چنین خلاصه می‌کنند: ژن‌ها تفنگ را پر می‌کنند و محیط ماشه را می‌چکاند. از عوامل غیرژنتیکی می‌توان به عوامل اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی اشاره کرد. این افراد ممکن است از لحاظ هیجانی دچار اختلال باشند و به علت دسترسی به مکانیسم پرخوری در محیط، یاد گرفته باشند که از پرخوری به عنوان وسیله‌ای برای مدارا با مشکلات روان شناختی استفاده کنند. گفته می‌شود طبقه‌ی اجتماعی و عوامل فرهنگی در چاقی دخالت دارند. در کشورهای توسعه یافته زنان طبقات پایین اجتماع چاق‌تر از زنان طبقات بالای اجتماع هستند. اما در زمینه‌ی علل روانشناختی چاقی مباحث گسترده‌ای مطرح شده است. با جمع‌بندی پیشینه‌ی یافته‌های نظریه‌ها و یافته‌های پژوهشی می توان گفت برخی از علل روانشناختی چاقی عبارتند از: 

  • جایگزین نمودن لذت پرخوری در مقابل مشکلات غیرقابل تحمل زندگی. 
  • پرخوری به عنوان یک علامت ناشی از بیماری‌های عمده‌ای از قبیل افسردگی. 
  • پرخوری به عنوان یک نوع اعتیاد به غذا. 
  • پاسخدهی به نشانه‌های غذا. افراد چاق بیشتر از افراد عادی تحت تأثیر نشانه‌هایی از قبیل منظره، بوی خوش و طعم غذا هستند. حتی گوش دادن به توصیف غذایی که دهان را به آب می‌اندازد، در شرایط مساوی افراد چاق را بیش از افرادی که وزن طبیعی دارند به خوردن وامی‌دارد. 
  • برانگیختگی هیجانی. ظاهراً هرگونه برانگیختگی هیجانی مصرف غذا را در بعضی از افراد چاق افزایش می‌دهد. 
  • استرس. استرس خوردن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اثر استرس روی افراد مختلف متفاوت است. حدود نیمی از افراد تحت استرس پرخوری می‌کنند و در نیمی دیگر خوردن کاهش می‌یابد. در حالی که به نظر می‌رسد مردان در شرایط استرس کمتر می‌خورند ولی زنان بیشتر به خوردن روی می‌آورند.
  • شخصیت مستعد به چاقی. تحقیقات اخیر وجود یک شخصیت مستعد به چاقی را مطرح کرده‌اند، که مشخصه آن وابستگی و آمادگی به داشتن عواطف منفی از قبیل اضطراب و افسردگی است.

برگرفته از:‌ http://drrad.co



 
رژیم مخصوص گروه خونی (گروه خونی B)
ساعت ٤:٥٢ ‎ق.ظ روز شنبه ٩ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی: رژیم ، گروه خونی b ، جراحی لاغری

گروه خونی B
سیستم گوارش افراد با گروه خونی B عملکرد مناسبی دارد و قدرت جذب بسیاری از گروه‌های غذایی را دارد اما به عقیده‌ی متخصصان تغذیه این افراد بهتر است مصرف ذرت، عدس، بادام زمینی و کنجد را در رژیم غذایی خود محدود کنند، چرا که باعث افزایش وزن خواهد شد. از طرف دیگر مصرف مواد غذایی مانند جوانه گندم همراه با گلوتن، افت سریع قند خون را در آنان به دنبال خواهد داشت. مصرف سبزیجات برگ تیره، گوشت قرمز (گوشت بره)، گوشت بوقلمون، لبنیات کم‌چرب، تخم مرغ، مواد غذایی دریایی، به‌ویژه ماهی‌های اقیانوس مانند سالمون و بذر کتان برای این گروه از افراد در رژیم‌های لاغری مفید خواهد بود. گفتنی است این افراد بهتر است مصرف مواد غذایی مانند جوانه‌ی گندم، نوشابه‌های گازدار، بلوط، آووکادو، زیتون سیاه و فلفل را محدود کنند.

 

برگرفته از:‌ http://drrad.co


 
سال نو میلادی مبارک
ساعت ۱:۱۸ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ٧ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی:


 
رژیم مخصوص گروه خونی (گروه خونی A)
ساعت ٤:٤٤ ‎ب.ظ روز شنبه ٢ دی ،۱۳٩۱  کلمات کلیدی: رژیم ، گروه خونی a

گروه خونی A
افراد با گروه خونی A، سیستم گوارشی حساسی داشته و این افراد قادر به هضم پروتئین‌های حیوانی نیستند. تحقیقات نشان می‌دهد، گروه خونی اکثر افراد گیاه‌خوار، گروه A است چرا که هضم لبنیات نیز در این افراد مشکل است و آن‌ها نسبت به لاکتوز مقاوم نیستند.
سبزیجات و حبوبات حاوی پروتئین‌های گیاهی مغذی و مؤثرترین غذا برای این افراد به‌شمار می‌رود. هم‌چنین در این گروه از افراد، اسید هیدروکلریک معده به میزان کافی ترشح نمی‌شود و به عقیده‌ی محققان باید از مصرف گوشت‌های نمک‌سود و دودی که در آن از نیترات سدیم استفاده می‌شود، پرهیز کنند. مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی و لبنیات باعث اختلال در سیستم هضم شده و احتمال ابتلا به سرطان معده را در افراد افزایش می‌دهد، چرا که مصرف این گروه از موادغذایی باعث باز جذب باکتری‌های سمی به بافت‌ها و ماهیچه‌ها شده و مشکلاتی را در دستگاه هضم و جذب به وجود می‌آورد. از طرف دیگر میزان ناکافی اسید هیدروکلریک در معده باعث می‌شود ویتامین B۱۲ از مواد غذایی به‌خوبی جذب نشود، از این‌رو این افراد بیشتر در معرض ابتلا به کم‌خونی قرار دارند. متخصصان مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین B۱۲ که دارای آنزیم‌های جذب مانند بتانین است را توصیه می‌کنند. بتانین با افزایش میزان اسید هیدروکلریک در معده، عمل جذب ویتامین B۱۲ را افزایش می‌دهد. بهترین ورزش برای افراد با گروه خونی A کوهنوردی، یوگا و گلف است. این ورزش‌ها باعث کاهش استرس در این افراد می‌شود. مصرف گوشت قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لبنیات، گندم، شکر و آرد سفید افزایش وزن را برای افراد با گروه خونی A به همراه خواهد داشت. همچنین بذرکتان، زیتون، سویا، آناناس و سبزیجات برگ تیره رژیم غذایی مؤثری برای کاهش وزن محسوب می‌شود.

 

برگرفته از:‌ http://drrad.co